LiveSafe (NL)

livesafe-360px

This project solves the problem of :

Langer zelfstandig met mobiele alarmering.

How :

Verbindt ouderen door middel van gps en een sos-knop met een alarmcentrale. Deze regelt 24/7 contact met de hulpcentrale en bied passende hulp. Tevens kunnen ze het eigen netwerk inschakelen.

Summary :

Bij livesafe houden we rekening met 5 trends:

De consument aan zet
Zelf betalen is zelf aan de knoppen draaien. De consument eist flexibiliteit, toegang tot gegevens en keuze in assortiment. De Netflix of Spotify gedachte. Bij LiveSafe hebben we MijnLiveSafe ontwikkeld, waar men zelf alle persoonlijke en medische gegevens kan invoeren. Daarbij kan ook zelf bepaald worden wie er als eerst gebeld wordt wanneer er op de alarmknop gedrukt wordt.

Alles gekoppeld aan alles
5 platformen met 5 manieren van inloggen; de consument accepteert dat niet meer. En zorgorganisaties overigens ook niet. Wij hebben daarom single sign-on geïntegreerd: één inlognaam met wachtwoord voor het gehele systeem. Onze alarmeringsdienst is eenvoudig en vereist geen hoogstaande computerkennis.

Van reactief naar proactief seniorenalarm
Nadat moeder was gevallen werd zij pas getipt: “je moet zo’n alarmknop nemen”. Die tijd is voorbij. Personenalarmering is van een reactief middel in een pro-actief middel veranderd (de mobiele variant). Om juist te voorkomen dat zelfstandigheid moet worden opgegeven of zorg nodig is. Veel bedrijven vinden het nog altijd lastig om de doelgroep ouderen te bereiken en laten daardoor veel kansen liggen.  Ouderen willen namelijk niet meer aangesproken worden op wat ze niet kunnen, maar juist op wat ze wel kunnen. Dat is precies waar LiveSafe op in speelt: als oudere vitaal zijn én veilig zijn, stel dat er iets gebeurt. Oftewel, pro-actief de veiligheid van de desbetreffende oudere verzekeren. Een totaal vernieuwend ‘seniorenalarm’.

Apparatuur is niet belangrijk
De ontwikkeling van technologie is niet bij te benen. De eerste Iphone kwam pas in 2007 en nog geen 10 jaar later lopen we warm voor de 8e generatie. Zo gaat het nu al met alarmtechnologie. GPS is inmiddels standaard, valdetectie een optie, horloges talrijk en apparaatjes zo groot als een autosleutel. Het wordt als dienstverlener vooral belangrijk om met de laatste technologie te kunnen blijven werken. Kijk daarbij ook verder dan alleen het alarmapparaat zelf. Om terug te komen op het ‘seniorenalarm’ zoals eerder besproken, slechts een alarmknop is niet voldoende. Een alarmapparaat voor ouderen is immers makkelijk te maken, maar het gaat om de complete dienst erachter. Zorg dat deze met de laatste technologie geïntegreerd is om een totaal pakket aan te kunnen leveren wat betreft seniorenalarmering.

Website :

www.livesafe.nl